Julie en Elise

Julie en Elise

28-07-2010

American Cookies


Hoe maak ik American Cookies?

Voor +/- 30 koekjes
Bereidingstijd: 60min. Nodig: bakplaat & bakpapier

Ingrediƫnten: *250 g zelfrijzend bakmeel *125 g koude boter * 125 g suiker * 1 zakje vanillesuiker *1 ei *1eetlepel water *mespuntje zout * reep chocolade

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, vanillesuiker, het ei, water en zout door elkaar in een kom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en leg die op het deegmengsel. Kneed alles met koele hand tot een samenhangend, glad deeg. Voeg als het deeg te kruimelig blijft een paar eetlepels koud water toe. Maak een bal van het deeg, wikkel hem in plasticfolie en laat een halfuur in de koelkast rusten.

Rol het deeg met de deegroller op een met meel bestoven werkvlak uit tot een lap van een halve cm dik. Maak koekjes door rondjes of vormpjes uit te steken of te snijden en leg ze op de bakplaat. Maak van het deeg dat overblijft weer een bal en rol deze opnieuw uit. Bak de koekjes +/- 10min in de oven, tot ze lekker bruin zijn. (Ze bakken wel nog wat door nadat je ze uit de oven hebt gehaald.) Laat ze afkoelen en smelt ondertussen een reep chocolade 10 sec in een glazen bakje in de magnetron. Dip hier de koekjes tot de helft in en laat ze afkoelen.

Veel bak- en eetplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten