Julie en Elise

Julie en Elise

30-08-2010

Brownies


Dit is het recept voor brownies voor 4 personen:


Ingrediënten (4 personen)

• 150 gram pure chocolade in brokken
• 225 gram zachte boter
• 225 gram zelfrijzende bloem
• 125 gram bruine suiker
• 4 eieren
• 75 gram pistachenoten,walnoten of andere
• 100 gram witte chocolade in grote brokke
• Poedersuiker om te bestuiven




Bereiding (± 60 min)

Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 23cm lichtjes in en bekleed met bakpapier.

Smelt de pure chocolade en de boter in een kom boven een pan kokend water. Laat de massa afkoelen.

Zeef de zelfrijzende bloem boven een andere kom en roer er de suiker door.

Roer de eieren door de gesmolten chocolade-boter en roer dit mengsel goed door het bloem-suiker-mengsel.
Roer er de fijngehakte noten en witte chocoladebrokken door en schep het beslag in de bakvorm.

Bak de cake 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180° tot hij stevig aanvoelt. Laat in de vorm 20 minuten afkoelen en stort dan op een rooster.
Bestijf de brownie met poedersuiker en snij hem als hij is afgekoeld in 12 stukken.

TIP:
De brownie zal meteen na het bakken in het midden nog niet helemaal stevig zijn maar wel als hij is afgekoeld.


Variatietip

Geef een dikke glazuurlaag van witte of bruine chocolade

Smakelijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten